Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-09@02:55:50 GMT

طرح تحول سلامت طرحی شکست خورده است

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۱۳۰۴۹

طرح تحول سلامت طرحی شکست خورده است

به گزارش اتاق خبر به نقل از مهر، سید جلیل میرمحمدی، در برنامه «سلام تهران» که ۲۳ خرداد از شبکه پنج سیما پخش شد، در خصوص کمرنگ بودن بحث‌های انتخاباتی در حوزه سلامت، گفت: با توجه به اینکه مقوله سلامت در همه ابعاد یکی از نیازهای اساسی ما است؛ بنده انتظار داشتم از جانب نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌های جامع‌تری در حوزه سلامت مطرح شود، اما نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به قوانینی که امروز در حوزه سلامت وجود دارد توجه و همین موارد اجرا گردد؛ بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. این قوانین تکلیف قانون بر دولت جهت ارتقای کیفی و کمی حوزه سلامت است. متأسفانه دولت فعلی به وظایفش در اجرای این قوانین عمل نکرد.

وی افزود: در دولت روحانی طرح تحول سلامت اجرا شد. ظاهر طرح خیلی خوب بود اما این طرح در هیچکدام از اسناد بلادستی توسعه‌ای و قوانین وجود نداشت. طرح تحول سلامت در برنامه ارائه شده به مجلس از جانب وزیر وقت بهداشت وجود نداشت و به صورت خلق‌الساعه مطرح شد. بسته‌هایی که برای این طرح دیده شده بود؛ عمدتاً نگاه درمانی داشت. به نامزدهای انتخابات می‌گویم هر برنامه‌ای در حوزه سلامت با نگاه محوری درمان دیده بشود و همه اعتبارات صرف همین یک حوزه شود، قطعاً با شکست مواجه است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت فعلی به تکالیف قانونی‌اش در حوزه سلامت به‌خصوص نظام جامع پزشک خانواده عمل نکرد، عنوان کرد: نظام ارجاع به پزشک خانواده سال‌هاست در قانون وجود دارد و تکلیف دولت‌هاست. اگر به دنبال تقویت زیرساخت‌های بهداشتی، کاهش هزینه‌های مردم در حوزه سلامت و… هستیم، نظام ارجاع به پزشک خانواده راه رسیدن به این‌ها خواهد بود. این قانون از سوی دولت فعلی کنار گذاشته شد و طرح تحول سلامت در دستور کار قرار گرفت. این طرح امروز شکست خورده و بخش قابل توجهی از اهداف دیده شده در آن اجرایی نشد. چرا که این طرح به قانون نگاهی نداشت، زیرساخت‌های آن آماده نبود و تک بعدی به حوزه سلامت نگاه می‌کرد. زمانی می‌گفتند روح برجام باقی مانده اما از طرح تحول سلامت همان روح هم باقی نیست. بعضی از آقایان همسو با دولت فعلی و فعال در بدنه آن هم با این طرح مخالف بودند.

وی خاطرنشان کرد: پریروز رئیس‌جمهور گفت در حوزه سلامت کاری کردیم که از زمان هخامنشیان تا کنون انجام نشده بود. فرض می‌کنیم حرف‌شان صحیح است. افزایش تخت و تجهیزات بیمارستانی و ساخت و ساز در این حوزه انجام شده اما مردم از ارائه خدمات درمانی موجود رضایت ندارند.

میرمحمدی با بیان اینکه به هیچ طرح جدیدی در حوزه سلامت نیاز نداریم، تصریح کرد: بنده از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواهش می‌کنم که هیچ طرح جدیدی در حوزه سلامت مطرح نکنند چون نیازی نیست. اگر به برنامه ششم توسعه، اسناد ابلاغی رهبری در حوزه سلامت و قوانین موجود در این زمینه توجه کنند و در راستای آن‌ها برنامه ارائه کنند، کافی‌ست. بسیاری از مشکلات بهداشت درمان با عمل به این قوانین حل خواهد شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه باید بیمه همگانی در دستور کار دولت بعدی باشد، عنوان کرد: امروز حدود هشت میلیون ایرانی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند. طبق قانون دولت مکلف است بیمه همگانی را در دستور کار خود قرار دهد. اگر فردی وسع پرداخت هزینه‌های بیمه خود را دارد خب شخصاً بپردازد ولی اگر نامزدهای انتخابات به حدود پنج و نیم میلیون نفر از این هشت میلیون که توانایی مالی لازم ندارند، قول بدهند که تحت پوشش بیمه قرارشان می‌دهند و به این تکلیف قانونی مندرج در برنامه ششم توسعه عمل خواهند کرد، کفایت می‌کند. این افراد اکثراً از محرومان و مستضعفان هستند.

میرمحمدی ضمن اشاره به عدم حمایت دولت فعلی از تولید داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی، گفت: الزام قانونی در بحث حمایت از تولید داخلی وجود دارد. جوان‌های تحصیل کرده بسیاری در بحث ساخت تجهیزات پزشکی ورود کرده‌اند اما حمایت لازم و کافی از سوی دولت را دریافت نکردند. خیلی از جوانان از عدم حمایت دولت به بنده گلایه می‌کنند. البته اخیراً دولت اقدام به حمایت کرده. اگر نامزدها بگویند در این شرایط نابرابر تحریم‌ها، اصل را بر حمایت از تولید داخلی می‌گذاریم باعث تولید کالای استراتژیک، عدم خروج ارز از کشور، اشتغال جوانان، ارزآوری برای کشور، خنثی‌سازی تحریم‌ها و عزت ملی می‌شود.

وی در پاسخ به نحوه‌ی راستی‌آزمایی وعده‌های نامزدهای ریاست جمهوری در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: هر کدام از نامزدها به این تیترها در حوزه سلامت اشاره کرده باشند، عملیاتی خواهد بود در غیر این صورت مردم باید تردید بکنند. تمام اعتبارات و زیرساخت‌های لازم برای اجرای الزامات قانونی موجود در حوزه سلامت از جمله نظام ارجاع به پزشک خانواده، تقویت کمی و کیفی زیرساخت‌های بهداشتی، تقویت بیمه‌ها و الزام به بیمه افراد مستمند، رفع موانع تولید داخل در بحث تجهیزات پزشکی، در بحث حمایت از تولید واکسن، دارو و ارز ترجیحی و قاچاق در این زمینه، بحث جمعیت و درمان ناباروری، تحت پوشش قرار دادن بیماران خاص وجود دارد. اگر نامزدها به این موارد توجه کنند هزینه‌های مردم را کم و خدمات بهداشتی درمانی را بهینه می‌کنند و مشکلات را سامان می‌دهند.

این نماینده مجلس در پایان مردم را به حضور در انتخابات تشویق کرده و گفت: یک روزی برای حفظ کشور نیاز بود به جبهه برویم. اما امروز تنها چیزی که برای حفظ امنیت و عزت مملکت نیاز است، رأی دادن ماست. گله‌مندی مردم به جاست اما به مردم این اطمینان را می‌دهم که با حضور در انتخابات و انتخاب صحیح، تمام مشکلات قابلیت جبران دارد.

  کد خبر 5233518

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: طرح تحول سلامت میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نامزدهای انتخابات طرح تحول سلامت حوزه سلامت پزشک خانواده دولت فعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۱۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند

به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامد جلیلی دبیر جشنواره ملی سرود فجر روز سه شنبه هجدهم اردیبهشت با برگزاری یک نشست رسانه‌ای که در سالن جلسات دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، جزییات تازه‌ای از مرحله پایانی و اختتامیه این رویداد ملی را به خبرنگاران ارایه دادند.

حامد جلیلی دبیر جشنواره ملی سرود فجر در ابتدای این نشست رسانه‌ای که اجرای آن بر عهده حسین صیامی بود ضمن ارایه گزارشی از روند برگزاری این دوره بیان کرد: جشنواره ملی سرود فجر از مهر سال گذشته با انتشار فراخوان آغاز شد و پس از ماجراهای مربوط به فراخوان و دیگر رویدادهایی که در این راستا انجام گرفت، گروه‌های مختلف سرود در چهار منطقه کشور به رقابت با یکدیگر پرداختند. بعد از پایان مرحله دوم، مرحله «راهبری» جشنوار نیز آغاز شد؛ شرایطی که باید گروه‌ها بر اساس اجرای زنده آثارشان در بخش نهایی شرکت کند.

وی درباره تاریخ برگزاری بخش نهایی جشنواره ملی سرود فجر هم گفت: بخش نهایی جشنواره ملی سرود فجر با حضور ۲۹ گروه مختلف طی روزهای دهم و یازدهم و دوازدهم تیر در قالب مرحله داوری در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود. این در حالی است که در روز چهاردهم تیر هم ما شاهد برگزاری مراسم اختتامیه خواهیم بود. البته ما غیر از جوایز بخش رقابتی، جایزه‌ای به نام «رویش» طراحی شده که در قالب ویژه‌ای به گروه‌های سرودی که در حوزه آموزش و پرورش فعالیت داشتند آن را تقدیم می‌کنیم. البته اینکه ما در هر بخشی یک جایزه داشته باشیم موضوع مهمی است که تاکنون در جشنواره‌های سرود نداشتیم. شرایطی که امیدوارم در دوره‌های آتی جشنواره بتوانیم شاهد توفیقاتی باشیم.

دبیر جشنواره ملی سرود فجر درباره نقش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و آموزش و پرورش هم توضیح داد: ما از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مطلع هستیم کمااینکه از ظرفیت‌های این کانون‌ها نیز استفاده کردیم و خروجی آن آثاری بود که خوشبختانه دربرگیرنده آمار خوبی بود. در حوزه آموزش و پرورش هم باید بگویم بر اساس پروتکل‌های آموزشی که در دفتر سرود انجام گرفته قرار است برنامه‌های آموزشی برای آموزش تخصصی سرود در مدارس برگزار شود که امیدوارم این موضوع در قالب یک تفاهم‌نامه ادامه پیدا کند.

جلیلی با اشاره به فعالیت‌های ستاد جشنواره در حوزه بین‌المللی اظهار کرد: ما سال اولی است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جشنواره سرود را برگزار می‌کنیم و امیدوارم در دوره‌های آتی شاهد برگزاری یک جشنواره بسیار باکیفیت در حوزه ملی و بین‌المللی باشیم. این در حالی است که به طور حتم در سال‌های بعد جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود تا بتوانیم در این قالب از ظرفیت‌های بسیار خوب سرود در کشورهای خارجی نیز استفاده کنیم.

دبیر جشنواره ملی سرود فجر در جواب سوالی مبنی بر میزان بودجه جشنواره هم گفت: البته من تا آنجا که اطلاع دارم معمولا در چنین نشست‌هایی میزان بودجه جشنواره را اعلام نمی‌کنند، ضمن اینکه ما در این رویداد نهایت تلاش‌مان را انجام دادیم تا هزینه‌های زیادی نداشته باشیم. اما به طور حتم طی روزهای پیش رو بودجه جشنواره را اعلام می‌کنیم.

مدیر سرود دفتر موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در بخش دیگری از نشست رسانه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر هم‌سونبودن نهادهای متولی سرود در برگزاری رویدادهایی این چنین، تصریح کرد: ما تلاش کردیم همه نهادها را با خودمان هم‌سو کنیم اما متاسفانه یک مقدار سلیقه شخصی و بدسلیقگی باعث شد که این دوستان از همراهی با ما عقب بکشند و تنها ارگانی که با ما همکاری می‌کند مجموعه رسانه‌ای نهضت سازمان تبلیغات اسلامی است. شما بدانید از همان نهادها دست مشارکت دادیم اما به هر دلیلی نیامدند و امیدوارم این اتفاق بیفتد که بتوانیم در سایه وحدت هم‌دلی اتفاق خوبی را برای سرود رقم بزنیم.

امیرحسین سمیعی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: تلاش ما این است که در حوزه آموزش، کیفیت اجرا و کشف استعداد شاهد اتفاقات خوبی از پس برگزاری جشنواره ملی سرود فجر باشیم. در این راستا علاوه بر فعالیت‌های ستاد جشنواره برنامه‌هایی برای سفر به استان‌ها هم صورت گرفته که بتوانیم در قالبی بی‌واسطه شرایط بهتری را برای ارایه اثرشان در قاب‌های رسانه‌ای و موارد مربوط به اجراهای صحنه‌ای فراهم سازیم.

وی افزود: ارتقای کیفیت برای ما بسیار مهم است. فرآیندی که اکنون در استان‌ها آغاز شده و ما تصمیم داریم هم در حوزه گروه‌های سرود و هم گروه‌های کُر نسبت به شناسایی و حمایت از گروه‌ها اقداماتی را انجام دهیم. این مهم‌ترین رویکردها در دفتر موسیقی در حوزه‌های آکاپلا، کرُ و سرود خواهد بود و امیدوارم در سفرهای استانی بعد نیز محقق شود.

مدیر دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست رسانه‌ای با اشاره به جشنواره ملی سرود فجر هم توضیح داد: قرار است بعد از پایان جشنواره کارهای منتخب در قالب آثار با کیفیت ضبط استودیویی داشته باشند تا بتوانیم در آینده شرایط بهتری برای سرود و گروه‌های کر فراهم کنیم.

سمیعی در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای بود که در پاسخ به پرسشی مبنی بر نحوه نظارت کیفی و محتوایی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سرودهای تولیدشده در نهادهای مختلف گفت: مبنای بخش سرود بیشتر تحت نهادهایی است که با ما مبنای مشترک نظارتی دارند. ضمن اینکه اغلب محورهای محتوایی سرود به گونه‌ای است که در حوزه نظارت هر مرجعی مدیریت نظارتی خاص خود را دارد. البته در این زمینه و برای هماهنگی بیشتر در نظارت‌های کمی و کیفی که همچنان هم وجود دارد برنامه‌هایی برای تقویت در نظر گرفته‌ایم که به زودی جزییات آن اعلام می‌شود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در بخش پایانی این نشست رسانه‌ای بود که درباره فقدان هم‌سویی نهادهای مرتبط با سرود و کمبود توجه در این زمینه توضیح داد: من همیشه منتقد شرایط سرود بوده و هستم. من بر این باورم سرود می‌تواند در قالب‌های مختلف ایفای نقش داشته باشد و بسیار موثرتر از این باشد. اما سرود در یک سردرگمی به سر می‌برد که مراجع مختلف هم درباره آن تصمیم‌گیری می‌کنند. از نگاه جشنواره ملی سرود فجر، مرکب حرکت و نه مقصد سرود است. ما در دوره دهه ۶۰ شاهد اتفاقات خوبی در حوزه سرود بودیم اما چه اتفاقی افتاد که وارد یک خلاء شدیم؟ پس ما آمدیم با محور قراردادن گروه‌های آکاپلا و کر شرایط بهتری را برای سرود بر مبنای آموزش ایجاد کنیم. توجه و تاکید ما گروه‌های کر هستند که تاکنون در کشور انجام نگرفته است. ما عقیده داریم که کروه کر مبنای گروه‌های سرود هستند. اینها رویکرد جدیدی است و نمی‌خواهیم فضا را پر از تشتت آرا کنیم. ما آمدیم نگاه ترمیمی داشته باشیم تا وضعیت سرود در شرایط بهتری قرار گیرد.

جشنواره ملی سرود فجر شامل ۲ بخش رقابتی و جانبی است. در بخش رقابتی گروه‌ها در قالب گروه‌های سرود، کُر و آکاپلا (اجرای اثر بدون ساز) شرکت کرده‌اند. بخش جانبی جشنواره هم شامل کتاب، پایان‌نامه و رساله با موضوع‌هایی درباره جمع‌خوانی است که در این بخش هم برگزیدگان معرفی خواهند شد.

جشنواره ملی سرود فجر با محورهای موضوعی مقاومت و حماسه، ملی، آیینی و آزاد برگزار می‌شود. این جشنواره در چهار مرحله برگزار می‌شود که مرحله نخست به ارسال آثار اختصاص دارد، مرحله دوم به صورت منطقه‌ای خواهد بود و در مرحله سوم برگزیدگان بخش منطقه‌ای وارد مرحله راهبری می‌شوند.

کد خبر 6098914 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی در تمام جنگ‌های ۲۰ سال اخیر شکست خورده است
  • ناصر الخلیفی، مرد پروژه‌های شکست‌خورده!‏
  • بهادری: دولت در حوزه تسهیلات تکلیفی با کسی شوخی ندارد
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • حماس: تحت فشار نظامی، هیچ طرحی را برای توقف جنگ غزه نخواهیم پذیرفت
  • چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟
  • بیش از ۹۰ درصد از درخواست‌های مردم در حوزه اشتغال است
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین