Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نظام سلامت کشور همواره با فراز و نشیب های فراوان مواجه بوده است، به طوری که در یک سال شاهد بهبود اوضاع سلامت مردم بوده ایم و در سال دیگر، وضع به قدری بغرنج شده است که سلامت مردم بحرانی بوده است. در مجموع اوضاع نظام سلامت کشور هیچ وقت در یکی دو دهه اخیر آن طور که باید با «ثبات» نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظام های سلامت در همه جای دنیا به شکل و شیوه های مختلف و بر اساس وضعیت اقتصادی دولت ها، تعریف و تبیین می شود. به طوری که سرانه سلامت در برخی کشورهای سرمایه داری و پیشرفته، چند برابر کشورهای در حال توسعه است. البته ناگفته نماند که سرانه سلامت برخی کشورهایی که نمی توان آنها را کشورهای توسعه یافته نام نهاد نیز در سطح کشورهای پیشرفته است. در مجموع، وضعیت سلامت مردم دنیا بستگی به سرانه ای دارد که دولت های آنها اختصاص می دهند. لذا، وقتی می خواهیم به موضوع سلامت مردم توجه کنیم، می بایست در ابتدا آن را با سرانه ای که داریم، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم و این طور نباشد که خواسته ها و توقعات ما از نظام سلامت کشورمان بر اساس سرانه چند هزار دلاری آمریکا و اروپا باشد.

در هر صورت، وضعیت نظام سلامت کشور در سال های بعد از اجرای طرح تحول سلامت که در دولت یازدهم کلید خورد، نسبت به سال های قبل از آغاز طرح تحول سلامت، کاملاً متفاوت است.

اجرای طرح تحول سلامت، با تمام نقدهایی که به آن وارد می کنند، یک نقطه مثبت و قابل دفاع داشت و آن هم، هزینه پرداختی از جیب بیماران بوده است. هر چقدر هم که دلیل و مدرک بیاوریم که طرح تحول سلامت باعث ایجاد درآمدهای کلان برای برخی پزشکان و همچنین رانت و تبعیض و…، شده است، اما نمی توان به سال های قبل از اجرای طرح تحول سلامت بی اعتنا بود.

اما، هزینه های سنگین طرح تحول سلامت در سال های دوم و سوم اجرای آن، باعث شد که دولت نتواند آن طور که باید به این طرح بودجه اختصاص دهد و در نتیجه هر گذشت، اجرای طرح تحول سلامت، کم رنگ تر شد و بیمارستان های دانشگاهی و دولتی، با حداقل حمایت ها از بیماران، با اجرای طرح تحول سلامت همراهی کردند.

در اردیبهشت ۱۳۹۳ بود که دولت حسن روحانی از طرح تحول سلامت به عنوان مهم ترین طرح ملی در حوزه اجتماعی، رونمایی کرد و آن را کلید زد. با اجرای این طرح، به یکباره هزینه های پرداختی مردم در بیمارستان های دانشگاهی و دولتی به شدت کاهش یافت و به مرز ۱۰ درصد پرداختی از جیب بیماران رسید. البته گفته شد که این پرداختی برای روستاییان به ۶ درصد رسید و اینگونه بود که مردم کم درآمد و آسیب پذیر جامعه که توان پرداخت هزینه های درمانی را در هنگام بستری شدن در بیمارستان ها نداشتند، به سمت بیمارستان های وزارت بهداشت هجوم آوردند تا هر چه زودتر درمان شوند.

همین شوق و ذوق مردم برای درمان با کمترین هزینه ها، دست به دست هم داد تا اینکه اجرای این طرح در سال دوم آن با مشکلاتی همراه شد. تا جایی که وزیر بهداشت وقت، به شدت از نحوه حمایت دولت انتقاد کرد.

اما، چرا طرح تحول سلامت دچار مشکل شد.

کارشناسان اقتصاد سلامت بر این باورند که افزایش ناگهانی پرداختی های برخی از پزشکان درگیر طرح تحول سلامت، باعث شد تا روند اجرای این طرح دچار خدشه شود. زیرا، گفته می شد که سهم زیادی از بودجه و اعتبارات طرح تحول سلامت صرف پرداختی های کارانه های پزشکان می شد و همین مسئله علاوه بر اینکه روند اجرای طرح تحول سلامت را دچار اختلال کرد، باعث ایجاد فضای تبعیض آمیز ناشی از کارانه های پرداختی به پزشکان و پرستاران گردید.

آنچه مسلم بود، پرداختی های نجومی به برخی از پزشکان، مهم ترین چالش پیش روی تداوم اجرای طرح تحول سلامت بود. اما، نمی توان از مهم ترین مزیت این طرح چشم پوشی کرد که کاستن از هزینه های پرداختی بیماران بود. بیمارانی که شرایط مالی مناسبی برای درمان بیماری نداشت و لاجرم بیماری خود را پنهان می کردند که همین مسئله تبعات سنگین تری برای نظام سلامت کشور به دنبال داشت. زیرا، دسته ای از این بیماران از نیروهای فعال هستند که بیماری آنها باعث می شود از چرخه کار و تولید خارج شوند.

حالا با گذشت ۷ سال از کلید خوردن طرح تحول سلامت، و بروز پاندمی کرونا، روند حمایت دولت از این طرح دچار شک و تردیدهایی شده است که فرصت به این دولت نمی رسد. اما، بعد از فروکش بحران کرونا و عادی شدن شرایط، قطعاً مردم دوباره به سمت بیمارستان ها سرازیر خواهند شد و از همین رو، لازم است که دولت سیزدهم، تکلیف خودش را با این طرح معلوم کند. اینکه می خواهد طرح تحول سلامت ادامه یابد و یا اینکه برنامه و طرح بهتری برای جایگزینی آن و حمایت از اقشار آسیب پذیر و محرومان دارد.

کد خبر 5234257 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: طرح تحول سلامت نظام سلامت تعرفه های پزشکی واکسن کرونا ویروس کرونا آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسیناسیون اهدای خون خواب ستاد ملی مقابله با کرونا انتخابات 1400 دانشگاه علوم پزشکی تهران دیابت سازمان غذا و دارو هلال احمر جمهوری اسلامی ایران شیوع کرونا اجرای طرح تحول سلامت نظام سلامت کشور بیمارستان ها سلامت مردم هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۳۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزعلی: تصمیم ورود بانوان به ورزشگاه‌ها با نظام بود | ممنوعیت جدید در راه؟

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ورود بانوان به ورزشگاه با شرط وجود زیرساخت‌های لازم و اجرای دستورالعمل‌های مصوب، تصمیم نظام بوده است.

مهر در خبری نوشت: انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ورود زنان به ورزشگاه کار هیچ شخص یا گروهی نبود بلکه تصمیم دولت و نظام بود.

وی افزود: البته با شرط وجود زیرساخت‌های لازم و اجرای دستورالعمل‌های مصوب، بنابراین در صورت هرگونه تخلف و عدول از دو شرط مذکور، این دولت است که مطالبه می‌کند و بر موازین ارزشی خود در حفظ حریم بانوان تاکید می‌کند.

دیگر خبرها

  • جزییات برخی از اقدامات قوه قضاییه برای احیای حقوق عامه
  • دولت سیزدهم نویدبخش اجرای پروژه‌های شاخص در خراسان جنوبی است
  • اجرای «سند تحول بنیادین» اولویت آموزش و پرورش باشد
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • خزعلی: تصمیم ورود بانوان به ورزشگاه‌ها با نظام بود | ممنوعیت جدید در راه؟
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی