Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@11:59:49 GMT

خبر وزیر بهداشت درباره جایگزین طرح تحول سلامت

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۳۲۱۵۷

خبر وزیر بهداشت درباره جایگزین طرح تحول سلامت

نشست مشترک فراکسیون‌های زنان و دیپلماسی سلامت مجلس با بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، به منظور بررسی اقدامات و برنامه‌های این وزارت‌خانه در حوزه سلامت زنان برگزار شد.

فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در این نشست خطاب به وزیر بهداشت گفت: با توجه به اینکه بحران کرونا تا حدودی فروکش کرده و امیدواریم که شاهد موج‌های بعدی کرونا نباشیم در حال حاضر فرصت مغتنمی است که برنامه و اقدامات خود در حوزه سلامت زنان را ارائه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بانوان با توجه به وضعیت جسمی شأن بیشتر درگیر بیماری‌های عمومی هستند البته برخی بیماری‌ها هم خاص جامعه زنان است که وزارت بهداشت باید توجه ویژه ای به این بیماری‌ها داشته باشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یادآور شد: فراکسیون زنان با همکاری فراکسیون دیپلماسی سلامت کار مشترکی را در مورد بحث غربالگری سرطان‌های شایع در زنان شروع و همچنین در حوزه جمعیت هم ورود کردیم و ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یکی از مواردی است که اصلاح آن را در دستور کار داریم.

قاسم‌پور با بیان اینکه در حال حاضر ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای ما به چالش تبدیل شده است، گفت: قانون برای دستگاه‌های اجرایی و قانون گذار حرمت دارد و در این رابطه می‌طلبد افرادی که در گلوگاه‌های وزارت بهداشت در حوزه جمعیت قرار گرفته اند افرادی باشند که نسبت به مقوله جمعیت تعهد داشته و آن را باور داشته باشند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در پایان این نشست گفت رفع ابهامات ماده ۲۷ باید به صورت جدی صورت گیرد، خطاب به وزیر بهداشت گفت: هر چند شما نسبت به بحث جمعیت تعهد دارید اما این پیام به دستگاه‌های زیرمجموعه شما منتقل نشده است بنابراین نیاز است کارگروهی مشترکی میان مجلس و وزارت بهداشت برای تعیین تکلیف ماده ۲۷ تشکیل شود و اجرای قانون نباید رها شود البته وزیر بهداشت هم باید در جریان این کارگروه قرار گیرد تا ارتباط مناسب برقرار شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد: در بحث غربالگری سرطان، خانم شیخی رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت پیشنهاد اصلاح دارند و نیاز است این مهم در وزارت خانه بررسی شود و در صورتی که برای اجرای مصوبه هیأت وزیران نیاز به الزاماتی دارید با نگاه اجرایی کردن آن را به ما اعلام کنید تا بتوان ۴۰ درصد سرطان‌های شایع در حوزه زنان را با غربالگری کنترل کرد.

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در ادامه با یادآوری اینکه در تلاش برای اجرای طرح عدالت و تعالی سلامت هستیم، گفت: تفاوت این طرح با طرح تحول سلامت این است که در طرح تحول تنها درمان دیده شده است و اینکه هتلینگ بیمارستان‌ها ارتقا، تعرفه‌ها و دریافتی پزشکان افزایش یابد اما در طرح تعالی سلامت به بحث عدالت و حمایت از مناطق محروم و شبکه‌های بهداشتی پرداخته شده است که رهبر معظم انقلاب بر این موضوع تاکید زیادی دارند؛ معتقدیم که در بحث سلامت و آموزش عدالت خوبی وجود ندارد و باید بتوان تا جایی که مقدور است عدالت را محقق کنیم.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از شبکه‌ها و خانه‌های بهداشتی وضعیت نابسامانی دارند که باید بازسازی شوند، افزود: در رابطه با آموزش هدف افزایش سهمیه مناطق محروم است؛ شورای انقلاب فرهنگی ۲۰ درصد افزایش سهمیه پزشکی عمومی را اعلام کرد البته در رشته‌های دستیاری ظرفیت‌ها پر نمی‌شد و امسال ۴ هزار ظرفیت دستیاری داشتیم اما ۳ هزار نفر قبول شدند و این به دلیل مکانیزم اشتباه بود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در پژوهش به دنبال محصول محور هستیم، گفت: مراکز تحقیقاتی باید تولید داشته باشند؛ ۲۲۰ هزار ظرفیت دانشجویی ما است که به دنبال این هستیم که خوابگاه‌های متاهلان را با استفاده از بودجه‌ای که در قانون جوانی جمعیت پیش بینی شده است توسعه دهیم.

عین اللهی با تاکید بر اینکه بحث جمعیت یکی از اولویت‌های مهم ما است، افزود: متأسفانه تنها پروژه‌ای که سازمان جهانی بهداشت جهانی بسیار خوب عمل کرده کنترل جمعیت بوده است بنابراین در طرح عدالت و تعالی سلامت به دنبال این هستیم که وظایف خودمان را با همکاری با نمایندگان در حوزه جمعیت به نحو احسن انجام دهیم.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده توسط رئیس فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر اینکه نسبت به انتصابات حوزه جمعیت در وزارت بهداشت حساسیت‌های لازم را خواهیم داشت، گفت: افرادی را بکارگیری خواهیم کرد که مساله جمعیت برایشان مهم باشد و در اولویت قرار گیرد و این دغدغه ما است.

به دنبال تدوین لایحه اصلاحیه ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده جمعیت هستیم

وزیر بهداشت با بیان اینکه به دنبال تدوین و ارائه لایحه اصلاحیه ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستیم، گفت: قول می‌دهیم که شبکه مان را نسبت به بحث جمعیت فعال کنیم و بحث سرطان‌های شایع در زنان را در طرح عدالت و تعالی سلامت جزو برنامه‌های خود قرار خواهیم داد.

زهرا شیخی رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم در این نشست گفت: ۲۴ آبان ماه سال جاری نشستی را با حضور مسئولان وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه و مسئولان سایر دستگاه‌های مرتبط برای بررسی مصوبه هیأت وزیران مبنی بر تشخیص زودهنگام سرطان‌های شایع در زنان که قرار بود به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گیرند مشروط به اینکه معرفی بیمه‌ها از طریق برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده برای تمامی بیمه شدگان مشمول برنامه مذکور با اولویت بیماران روستایی شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت بر اساس استانداردهای ابلاغی وزارت بهداشت و ثبت در سامانه صورت گیرد.

وی ادامه داد: دستورالعمل خرید راهبردهای تشخیص زودهنگام در این حوزه را هم شورای عالی بیمه سلامت کشور ابلاغ کرده است و وزارتخانه‌های بهداشت، دفاع، کار، اقتصاد، صمت و سازمان برنامه و بودجه همزمان این ابلاغیه را دریافت کردند و قرار شد طی دو هفته گزارش این موضوع به اینجانب ارائه شود و انتظار داشتم که وزارت بهداشت اولین وزارتخانه‌ای باشد که این گزارش را ارائه می‌کند اما متأسفانه تاکنون گزارش را دریافت نکردم و تا ۴ اسفند ۱۴۰۰ برای نحوه اجرایی شدن این مصوبه مهلت می‌دهیم که این گزارش را ارائه کنید؛ به لحاظ علمی اگر غربالگری سرطان‌های شایع در زنان به درستی انجام شود ۴۰ درصد این سرطان‌ها در کل کشور کنترل خواهد شد.

شیخی یادآور شد: از سویی در بند (ه) تبصره ۱۷ مقرر شده هر سه ماه به محض ابلاغ قانون برنامه و بودجه وزارت بهداشت گزارشی را در مورد وضعیت اجرای نسخه الکترونیک، بحث پزشک خانواده و نحوه هزینه کرد بودجه ناباروری به کمیسیون بهداشت ارائه کند اما متأسفانه تاکنون گزارشی ارائه نکرده است؛ بهرحال زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و سلامت نیم دیگری از جامعه هم در گرو سلامت زنان است و وقتی یک مادر به بیماری مبتلا می‌شود خانواده را به شدت تحت تأثیر قرار داده و در شرایط اقتصادی کنونی فشارها غیرقابل تحمل خواهد بود و خانواده‌ها بسیار آسیب‌پذیر می‌شوند.

رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به گونه‌ای به جامعه القا شده که وزارت بهداشت تنها به بحث کرونا و واکسن می‌پردازد و در این رابطه نیاز است تمامی مباحث حوزه بهداشت و درمان مورد توجه قرار گیرد.

زهره سادات لاجوردی عضو فراکسیون زنان مجلس در این نشست خطاب به وزیر بهداشت با بیان اینکه در طرح عدالت و تعالی سلامت چقدر به بحث جمعیت پرداخته شده است، گفت: در مورد ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ابهاماتی و سوالاتی وجود دارد و نیاز است این ابهامات رفع شود.

فاطمه رحمانی عضو هیأت رئیسه فراکسیون زنان مجلس در ادامه خطاب به وزیر بهداشت با بیان اینکه چه زمانی قرار است طرح عدالت و تعالی سلامت محقق شود، گفت: بیماران مزمن برای دریافت دارو با مشکل مواجه هستند؛ بیماران پیوندی اگر داروهایشان را در زمان مناسب دریافت نکنند با مشکل مواجه می‌شوند نیاز است برای این موضوع فکری اساسی شود.

وی ادامه داد: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به موضوع سقط‌های غیرقانونی پرداخته شده و تا زمانی که آئین نامه‌های اجرایی قانون تدوین شود انتظار می‌رود وزارت بهداشت برنامه ریزی مناسب را برای کنترل این موضوع داشته باشد.

فاطمه محمدبیگی عضو فراکسیون زنان در ادامه این نشست خطاب به وزیر بهداشت، گفت: علیرغم اینکه بانوان ایرانی علاقمند به حوزه طب سنتی هستند اما متأسفانه ردیف مستقل طب سنتی در تبصره ۱۷ لایحه بودجه ۱۴۰۱ حذف شده و انتظار می‌رود همکاری کنید تا این مهم که سال گذشته با تلاش مجلس پیش بینی شده مجدداً در بودجه مدنظر قرار گیرد؛ همچنین در تبصره ۱۷ سه موضوع مهم نظام ارجاع، پزشک خانواده و سلامت الکترونیک با ۱۳۹۸ همت در یک جمله دو خطی گنجانده شده در حالی که بر اساس برآوردها تنها حقوق و دستمزد پزشک خانواده ۱۴۰۰ همت است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مشاور امور بانوان وزارت بهداشت باید عملکرد کاربردی داشته باشد، تصریح کرد: ایشان باید در جلسات شورای معاونان حضور داشته باشند؛ در دو ماه گذشته ۷ نشست برای اصلاح ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برگزار شد و مسئولان مربوطه باید پیشنهادات را برای اجرایی کردن این ماده ارائه می‌کردند اما هیچ راهبردی را برای نحوه اجرای این ماده ارائه نکردند؛ ما نمی‌گوییم قانون ایراد ندارد بلکه قابلیت اجرایی دارد.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس یازدهم خطاب به عین اللهی یادآور شد: می‌توانید نسبت به تشکیل کمیسیون ماده ۲۷ اقدام کرد و مشکلات متخصصان زنان را بررسی و حل کنید و اجازه ندهید سقط جنین در حوزه زنان متخصص اتفاق بیفتد و همچنین نیاز است قانون جوانی جمعیت را پلکانی اجرا و پیشنهادات خودتان را برای اجرای قانون ارائه کنید؛ در حوزه ماده ۲۷ نشست‌های مکرری را برگزار خواهیم کرد و می‌طلبد معاونان در این جلسات شرکت کنند؛ به جای تعلیق این ماده در ستاد کرونا نیاز است تدابیر مناسبی برای اجرای آن اتخاذ شود؛ تکریم مادری و همسری باید از نخبگان جامعه پزشکی شروع شود.

الهام آزاد عضو فراکسیون زنان مجلس در ادامه این نشست خطاب به عین اللهی با انتقاد از نبود پزشک متخصص زنان و ماما در شهرستان خور و بیابانک، گفت: با این کمبودها چگونه می‌خواهیم جمعیت افزایش پیدا کند و منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه جمعیت محقق شود.

وی ادامه داد: سونولوژیست زن در شهرستان خور و بیابانک وجود ندارد و در شهرستان نائین تنها یک سونولوژیست وجود دارد و با وجود پیگیری‌های مداوم طی این یک سال اما هنوز توجهی نشده است در این رابطه می‌طلبد نگاه ویژه به این موضوع داشته باشیم و کمبودهای حوزه سلامت مادران و زنان حوزه انتخابیه رفع شود./مهر

منبع: فردا

کلیدواژه: وزیر بهداشت وزیر بهداشت طرح عدالت و تعالی سلامت سرطان های شایع در زنان خطاب به وزیر بهداشت فراکسیون زنان مجلس نشست خطاب رئیس فراکسیون حوزه جمعیت پزشک خانواده وزارت بهداشت برای اجرای بحث جمعیت قرار گیرد عین اللهی یادآور شد سرطان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۲۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید

وزیر بهداشت با اشاره به این که حق‌الزحمه دستیاران پزشکی تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری در آن‌ها بود؛ گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان به حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان افزایش یافته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین‌اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده نظام سلامت کشورمان، دستیابی به مرجعیت علمی در منطقه را قابل تحقق عنوان و بیان کرد: اعضای هیئت علمی از مهمترین ارکان پیشرفت دانشگاه‌ها هستند و باید روش‌های آموزشی فعال به جای روش‌های سنتی، به کار گرفته شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دانشجویان به عنوان دومین عامل رشد و پیشرفت دانشگاه‌ها یاد کرد و با تاکید بر ضرورت مسئولیت و مشارکت دادن به آنها به ویژه در پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی گفت: در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از دانشجویان فعال در حوزه تحقیقات و فناوری تقدیر کردیم بنابراین رویکرد ما بهره گیری بیشتر از ظرفیت جوانان و دانشجویان در حوزه سلامت است.

وی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی را تا قبل از دولت مردمی، بسیار اندک و موجب نبود انگیزه کاری آن‌ها دانست و گفت: حق‌الزحمه این دانشجویان از حدود دو و سه میلیون به حدود 12 تا 15 میلیون تومان افزایش یافته و کارانه نیز برای دستیاران در نظر گرفته شده که دریافتی دستیاران، بهبود می‌یابد و می‌توانند با خیال آسوده تری به فعالیت بپردازند.

رقابت 12000 داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران

وی تاریخ حوزه سلامت را بسیار پرافتخار دانست و گفت: دستاوردهای حوزه سلامت از بزرگترین و ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی است. نقطه تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در دوران قبل از انقلاب ایجاد شده بود مربوط به دوران بعد از انقلاب و با نقش آفرینی اساتید برجسته و متعهد است که باعث ایجاد جهش و نوآوری در همه رشته‌های این دانشگاه شدند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولین دوره جشنواره آموزشی شهید مطهری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و الگویی برای برگزاری کشوری شد، افزود: این جشنواره نشان دهنده پیشرفت‌های آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است.

عین‌اللهی هدف بزرگ و ویژه وزارت بهداشت را شکوفایی تمدن نوین ایرانی اسلامی بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: تمدن نوین ایرانی اسلامی می‌تواند بسیاری از مشکلات از جمله در حوزه سلامت را برطرف کند. نباید تصور کنیم همواره غربی‌ها پیشرو هستند و ما پیرو آنها. در کشور ما خانواده محوری و توجه به سلامت معنوی، از مهمترین عناصر حوزه سلامت است.

وی ادامه داد: در بستر کانون خانواده می‌توان استرس و بسیاری از عوامل زمینه ساز بیماری‌ها را کاهش داد و بزرگان خانواده در تامین سلامت جامعه، اصلاح سبک زندگی و مصرف تغذیه سالم نیز نقش محوری را دارند.

وزیر بهداشت یاد آور شد: در برنامه سلامت خانواده که از سال گذشته آغاز و در 195 شهر کشور اجرا شده، به دنبال انسان سالم هستیم و برای همه افراد، پرونده سلامت تشکیل می‌شود.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت نقش آفرینی دانشگاه‌ها در تحقق شعار سال و جهش تولید، یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تامین نیازهای کشور از جمله نیازهای دارویی می‌توانند به جهش تولید و خودکفایی کمک کنند.

به گفته وزیر بهداشت، معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌های علوم پزشکی ضرورت دارد زمینه مشارکت بیشتر دانشجویان در پژوهش‌های عملیاتی و کاربردی را فراهم کنند.

نظام سلامت مرهون اساتید و آموزگاران است

عین اللهی ادامه داد: در سال جاری یک هزار و 800 عضو هیئت علمی به کار گرفته می‌شوند البته سال گذشته نیز یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی جذب شدند که این اساتید جوان می‌توانند موجب ارتقای جایگاه علمی کشورمان شوند.

در ادامه علیرضا زالی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توسعه آموزش به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و با اعلام این خبر که برنامه راهبردی این دانشگاه تدوین شده است، افزود: این برنامه بر اساس اولویت‌های وزارت بهداشت تا پایان سال در دانشگاه اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه باتوجه به توانمندی‌ها و ظرفیت بالای اساتید علوم پزشکی، رسیدن به مرجعیت علمی در منطقه دور از دسترس نیست، گفت: در برخی حوزه‌های پزشکی از ترازهای منطقه‌ای عبور کرده و در جایگاه فرامنطقه‌ای قرار داریم.

زالی میزان حق‌الزحمه دستیاران پزشکی در ابتدای دولت مردمی را دو میلیون تا پنج تومان عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه ویژه دولت و وزارت بهداشت، این حق‌الزحمه در سال جاری به 12 تا 15 میلیون تومان رسیده و دست دانشگاه‌ها در افزایش این حق‌الزحمه نیز باز است.

وی به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی امروزه در رشته‌های مختلف علوم پزشکی، انتخاب دستیاران، محتوای آموزشی، ارزشیابی و صحت سنجی کاربردهای گسترده‌ای دارد و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بتواند قطب روش‌های آموزش نوین باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص ۲۰ پلاک مسکونی مشمولان قانون جوانی جمعیت در رضوانشهر
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • جریمه قطعی بی‌حجابی مشخص شد/ طرح نور جایگزین «لایحه» می‌شود؟/ توصیف جالب از لایحه جنجالی
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟